Vad bör jag packa i BB-väskan?

Inför förlossningen kan det vara klokt att packa en BB-väska för en eller ett par dagar. Den ska vara klar så att den lätt kan tas med när förlossningen sätter igång. På så sätt slipper man tänka på att man inte har tandborste, sköna kläder och liknande. Ibland kan förlossningen också dra ut på tiden och man kan behöva transporteras till ett annat sjukhus. Då är det inte heller så lätt att åka hem och hämta saker. Men vad bör man egentligen packa med sig?

Viktigt att ha med sig till BB

Om man redan har ett eller flera barn har man troligen en del erfarenhet av vad som behövs och inte kring förlossningen. Om man inte varit med innan kan man dock behöva en del tips. Här tar vi upp ett par saker som kan vara bra att ha med sig.

Till mamma och pappa

Något favoritsnacks kan vara bra att ha om det drar ut på tiden. Likaså någon bok, en kamera, telefon, samt extra kläder. Till mamman är det också praktiskt att ha med bekväma trosor och bra bindor att använda. De som finns på förlossningen är inte alltid så bekväma. Om man har en förlossningsplan bör den vara med, likaså eventuella sjukhuspapper. Hygienartiklar och mjukt toalettpapper är också något som kan vara bra att tänka på.

Till bebis

Till det nyfödda barnet bör man ha med sig lite nappar, blöjor, kläder till hemresan, en filt och tvättservetter. Det kan också vara bra att ha en nappflaska om amningen inte kommer igång direkt. Man bör också tänka på att ha med en bilbarnstol, som eventuellt kan sitta i bilen. Om man inte har det kan det bli svårt att ta hem barnet. På vintern är också mössa, vantar och en åkpåse bra att ha.