Populära barnvagnar 2019

Just nu finns det en uppsjö av olika barnvagnar. Allt från kombivagnar, liggvagnar, sittvagnar, dubbelvagnar med flera. Marknaden är stor och alla vagnar erbjuder olika funktioner och finesser.

Kombivagnar, är bra att köpa när man vet att man kommer behöva vagnen från födseln och till barnet är några år. Med kombivagnen medföljer både liggdel och sittdel.

Liggvagn, använder du från födelsen men när barnet sedan är emellan 4-8 månader så måste man byta till sittdel. Oftast finns det att köpa till om man väljer att köpa endast en liggdel från början. Men vill man bara ha vagnen några månader och sedan byta då är ett bra tips att köra på liggdel bara och sedan när du byter vagn, köpa endast med sittdel då.

Sittvagnar, är bra att köpa om ditt barn är lite större och det inte finns behov av liggvagn. Det finns olika typer av sittvagnar, enkla som paraplyvagnar och resevagnar, men också mer robusta som joggingvagnar/terrängvagnar och ordentliga sulkys.

Dubbelvagnar, passar dig som har två barn eller vet att de kanske ska komma ett syskon inom en snar framtid. Även där finns det ett gäng olika varianter på dubbel och tvillingvagnar. I några vagnar sitter barnen brevid varandra och i andra framför varandra. Det finns även vagnar där ena barnet sitter lite högre upp och syskonet sedan under.

Några populära kombivagnar, sittvagnar och liggvagnar är, Bugaboo, Britax, Crescent, Kronan och Stokke. När man köper någon av dessa vagnar så ingår oftast både sittdel och liggdel. Men hos vissa återförsäljare kan man välja att köpa bara ex liggdel eller bara sittdel.

Några populära, enklare sittvagnar som är perfekta för resan och tar liten plats är, Babyzen yo-yo, Baby jogger city tour samt Carena kobbe basic.

För de som gillar att vara ute i naturen och röra på sig är det smart att investera i en cykelvagn/terrängvagn eller en joggingvagn. Dessa vagnar har större hjul och kan lättare dras i exempel skog och snö. Till cykelvagnarna ingår ofta både skida och hjul och på så sätt kan man fästa den på cykel men också dra den som en barnvagn samt även lätt i snön.
Populära terrängvagnar som finns på marknaden nu är, North 13.5 rapider, Thule coaster zt, Hamax outback.