Populära barnfilmer

Att se på film tillsammans med barn kan vara lika spännande, roligt och avkopplande som att läsa högt ur en riktigt bra bok. Det kan också ge upphov till en del bra samtal, eller till förlösande skratt och gråt. Här följer en lista med barn- och ungdomsfilmer vi anser är värda att titta på. Längst ner presenteras våra topp tre.

Filmtitel: Upp (2009)

Animerad långfilm om Carl, som efter hustruns död tvingas bo på ett  äldreboende. Dock har han lovat hustrun att ge sig ut på en resa och det är den resan tittaren får följa med på. Åldersgräns 7 år.

Filmtitel: Hitta Nemo (2003)

Animerad långfilm om clownfisken Nemo och pappa Martin, som lever vardagsliv i Stora Barriärrevet i Australien. Tittaren får följa pappans kamp för att hitta sonen som blivit bortrövad. Åldersgräns 7 år.

Filmtitel: Sune i Grekland (2012)

Den tredje av familjefilmerna om Sune, som denna gång tar tittaren med på en resa till Grekland. Sunes familj råkar ständigt ur för komplicerade situationer, inte sällan orsakade av Sunes pappa Rudolf.

Filmtitel: Pojken med guldbyxorna (2014)

En långfilm som bygger på en 70-talsserie  med samma namn. Den handlar om Mats som hittar ett par tillsynes ”magiska byxor”. Men är de enbart magiska? Åldersgräns 13 år.

Filmtitel: I taket lyser stjärnorna (2009)

Långfilm baserad på boken med samma namn, som handlar om tonårstjejen Jenna och sådant som hör tonåren till. Jennas kämpar också med mammans cancersjukdom och sin alkoholiserade mormor. Åldersgräns 13 år.

Topp tre

Filmtitel: Happy feet (2006)

Den första  två animerade filmer om kejsarpingvinen Mumble, som skiljer sig från alla andra kejsarpingviner men som har en talang ingen annan har. Fantastisk musik och mycket bra story. Åldersgräns 7 år.

Filmtitel: LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet (2018)

En långfilm för hela familjen som handlar om hur allting började. Ett bekant koncept med ett nytt, spännande grepp. Åldersgräns 7 år.

Filmtitel: Dumbo (2019)

En icke-tecknad version av den klassiska Disney-filmen Dumbo, elefanten som kan flyga och som tar tittaren med på ett magiskt äventyr. Åldersgräns 7 år.