5 tips på moderna doppresenter

Dags att köpa en doppresent? Nära och kära har alltid överlämnat olika gåvor i samband med dop. Rent traditionellt har det ofta handlat om minnesgåvor, till exempel ett vackert smycke. Nuförtiden finns det gott om moderna doppresenter som kan användas rent praktiskt. Några exempel är kläder och leksaker. På miniroom.se finns ett brett utbud av olika alternativ. Här kommer 5 bra tips:

1. Mjukdjur

Mysiga och gulliga mjukdjur går i princip alltid hem som doppresent. Med lite tur blir mjukdjuret ett av barnens favoriter och då kommer det hänga med länge. Vad du kan tänka på är att de ska hålla hög kvalitet och tåla omild behandling. Kaniner och björnar är populära val.

2. Badcape med namn

Doppresenter som har barnets namn blir givetvis mer personliga. På en badcape går det att brodera in det önskade namnet eller budskapet. Det finns olika färger och design på badcapes. Allra viktigast är materialvalet och för just den här typen av present är det bra om den har högabsorberande frotté, medan den andra sidan kan vara mjuk och gosig.

3. Musikmobil

Med en musikmobil som spelar en avslappnande vaggvisa, så ökar chansen att barnet somnar och sover extra gott. På miniroom.se hittar du en modern variant av musikmobil som är utformad som ett lejon. Den är tillverkad av linnetyg och ull, samt spelar Brahms vaggvisa.

4. Snuttefilt

En snuttefilt av hög kvalitet är ett pålitligt val som doppresent. Det är också den typ av present som brukar bli mest uppskattad av barnet. Trots allt vill de ofta ha något som är väldigt mjukt och bra att mysa med. Välj gärna en variant som är tillverkad av 100 % ekologiskt bomull. Då gör du miljön en tjänst.

5. Gåbil

Även om de inte kan användas på direkten brukar gåbilar vara utmärkta som moderna doppresenter. Om du väljer en bra variant fungerar de dessutom som en snygg inredningsdetalj i barnets rum. Från ca 1 års ålder lär barnet börja få mycket glädje av doppresenten och gåbilar visar på mycket omtanke.